Lesaanbod sportcentrum marian

Ricochet


Ricochet is op basis van psychologisch en trainingswetenschappelijk onderzoek ontwikkeld. Het is een uitstekende aanvulling op b.v. een fitnessprogramma en combineert dit met een hoog fun factor. Ricochet biedt een verantwoorde en effectieve training voor het gehele lichaam. 

Bovendien is het voor iedereen snel en makkelijk te leren, waardoor men na de eerste kennismaking direct lange railleys kan spelen. Na gemiddeld 10 minuten spelen is de hartslag van de spelers opgelopen tot de gewenste frequentie. Medisch onderzoek wijst uit dat, bij regelmatig spelen, een spelduur van een half uur uw conditie al op peil brent en verbetert. Ricochet heeft daarmee teven een gunstige invloed op onze stofwisseling.

De Ricochet-baan is uitgerust met infrarood een foutmeldingssysteem. Dit systeem geeft een licht-en geluidssignaal wanneer de bal de wand op of onder de uitlijn raakt. Via de zgn.  touch pads in de zijwanden kunnen de spelers zelf hun score bijhouden. Het elektronische scorebord in de voorwand informeert de spelers over de actuele stand, wie aan service is en nog veel meer. Dit maakt het Ricochet-spel ook voor toeschouwers prima te volgen en aantrekkelijk om naar te kijken.